Niestrawność – co z tego mamy?

Jak twierdzą niektórzy lekarze, zwłaszcza zajmujący się medycyną naturalną, ale też dietetycy i gastrolodzy – same kłopoty. Niestrawność to nie tylko kamień w żołądku, bóle brzucha, wzdęcia czy też inne powszechnie znane (chyba każdemu) symptomy. źle strawione pokarmy można by nazwać bombą biochemiczną, którą nosimy w swoim ciele.
Ze złego trawienia biorą się np. w dużej części bóle głowy – dlatego w naszej produkcji obserwujemy bardzo dobre efekty terapeutyczne po zastosowaniu Gastrobonisolu (kropli klasztornych) u chorych cierpiących na bóle głowy.
W niestrawności mają swe korzenie zaparcia – po uregulowaniu trawienia tymże wspomnianym Gastrobonisolem, po 2-3 tygodniach chorzy zaczynają prawidłowo wydalać.
Niestrawność niekorzystnie działa na stawy i skórę oraz sprzyja powstawaniu miażdżycy tętnic. Zioła są najlepszym sposobem w walce z niestrawnością i to w postaci preparatów ziołowych, ale przede wszystkim w postaci preparatów poprawiających trawienie, które trzeba stosować w dużym zakresie.

  • Ewa

    Ja piję zioła szwedzkie Bitter, które się bardzo dobrze sprawdzają się przy wszelkich dolegliwościach przewodu pokarmowego oraz przy rożnego rodzaju infekcjach.

  • Ilona

    Zioła szwedzkie to dosyć smaczny, ale przede wszystkim działający
    na apetyt suplement diety. Dla niejadków (nie dla dzieci) – rewelacja.